Igor Dodon propune trei pași pentru depășirea crizei politice

Igor Dodon propune trei pași pentru depășirea crizei politice
Foto:Liderul PSRM, Igor Dodon propune trei pași pentru depășirea crizei politice și îmbunătățirea situației din țară. Deputatul insistă și pentru crearea unui Guvern tehnocrat, declarațiile au fost făcute în cadrul unei conferințe de presă.

Liderul PSRM, Igor Dodon propune trei pași pentru depășirea crizei politice și îmbunătățirea situației din țară. Deputatul insistă și pentru crearea unui Guvern tehnocrat, declarațiile au fost făcute în cadrul unei conferințe de presă.

Acesta a mai specificat: ,,este clar că dacă aceste tendinţe vor continua, riscăm să provocăm nişte revolte sociale de proporţii şi, în consecinţă, dezintegrarea ţării”.

În contextul dat, liderul Partidului Socialiştilor a venit cu un apel către liderii politici parlamentari, de a lua o decizie comună responsabilă şi transparentă, propunând trei pași pentru depășirea crizei actuale:

-Să fie ales un nou Guvern technocrat cu prim-ministru și miniștri responsabili și independenți din punct de vedere politic

-Schimbarea accentelor de la integrarea externă spre cea internă, ce presupune asigurarea integrităţii interne şi bunăstarea socială

-Guvernul să se ocupe de problemele economice și sociale

Potrivit acestuia de Partidul Comuniştilor depinde formarea majorității parlametare, astfel, în mod special, PCRM ar trebui să susţină  această iniţiativă cu impact social, menționând: ,,partidele de orientare socială trebuie să-şi asume consecinţele neacceptării ideii de Guvern tehnocrat, fiindcă formarea unei noi Alianţe de dreapta le va lipsi de credibilitate şi şanse de afirmare”.

Sursa: psrm.md.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *