(foto) Locuitorii din Alaska sunt forțați să își schimbe locuințele

61003
Foto:Locuitorii din Alaska PC: zn.ua

Tot mai mulți oameni sunt forțați să își părăsească locuințele din cauza schimbărilor climatice. În Alaska, sate întregi au fost amenințate cu dispariția – localitățile sunt acoperite cu apă, iar locuitorii lor au devenit primii americani “refugiați climatici.”

Aproape toate satele din Alaska sunt situate de-a lungul râurilor sau lângă mare, iar de mai mult de zece ani aceasta este un dezastru: din cauza solului eroziunii ghețarii se transformă rapid în apă.

Astfel, în conformitate cu previziunile din US Army Corps of Engineers, cel mai înalt punct din satul Newtok, situate de-a lungul râului Ninglik aproape de strâmtoarea Bering, va fi sub apă până în 2017. O situație similară se observă și în sute de alte comunități.

Localitatea Newtok, va fi relocată la o distanță de 14,5. Această mutare ar costa locuitorii din nord mai mult de 130 de milioane de dolari.

Potrivit unui localnic, „zăpada este acum în scădere și se topește prea târziu.  Și păsările migratoare întârzie tot mai mult să apară. Încălzirea global este o realitate.” Dacă oamenii nu se vor muta într-o locație nouă, satul va dispărea.

61002610096100861007610056100661004

Sursa: zn.ua

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *