Moldova este în căutarea companiei care va repara drumurile

Moldova este în căutarea companiei care va repara drumurile
Foto:Republica Moldova a anunțat o licitație internațională pentru selectarea companiilor pentru reparația drumurilor în cadrul proiectului în valoare de 300 de milioane de euro, finanțat de Banca Europeană pentru Reconstrucție și dezvoltare (BERD), anunță un comunicat de presă al BERD.

Republica Moldova a anunțat o licitație internațională pentru selectarea companiilor pentru reparația drumurilor în cadrul proiectului în valoare de 300 de milioane de euro, finanțat de Banca Europeană pentru Reconstrucție și dezvoltare (BERD), anunță un comunicat de presă al BERD.

Reparația drumurilor se va efectua din contul primei tranșe alocate de BERD în cadrul proiectului pentru restabilirea rețelei naționale de drumuri a Moldovei cu o valoare totală de 300 mil. euro. Licitația urmează să se desfășoare în trimestrul II al anului curent.

De remarcat că, anterior, Banca Europeană de Investiții și Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare a alocat Moldovei îîmprumuturi în valoare totală de 150 de milioane de euro (cîte 75 de milioane de euro) pentru cofinanțarea programului de reabilitare a drumurilor în valoare totală de 181,2 mil. euro.

În total, proiectul privind reparația principalelor drumuri din Moldova se estimează la 315 mil. euro. Proiectul va fi cofinanțat de BEI și Uniunea Europeană.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *